Марки
 
Количка
0 артикула
 
Избрани продукти
 

МИОМИН

МИОМИН
Натисни за голям размер
Цена: 58.20лв
Наличност: 689
Опаковка: 1601-120T Блистер 120 таблетки
Марка: COMPLETE PHARMA
Среден рейтинг: Няма гласове

COMPLETE ® MYOMIN | МИОМИН  (N: KX-0373/08.02.2012г.)
ТЕРАПЕВТИЧНИ
СЪСТАВ: ПОЛИФЕНОЛИ И ГАЛАКАТЕХИНИ, ИНДОЛ-3-КАРБИНОЛ
КОЛИЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ /ДНЕВНА ДОЗА/:

Екстракт от листа на Зелен чай , Общо полифеноли:   NRVs%                                                   

Епигалокатехин – 3- галат 248mg,                                           -                                                                       

Епикатехин галат 68 mg,                                                           -                                                                     

Епигалокатехин 52 mg,                                                               -                                                                       

Епикатехин 38.8 mg,                                                                    -                                                                     

Галокатехин галат 29.6 mg.                                                        -                                                                     

Екстракт от броколи-Индол – 3 – Карбинол 400 mg;             -

СПОМАГАТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА/В ЕДНА ТАБЛЕТКА/: Микрокристална целулоза 139mg, Частично прежелатинизирано царевично нишесте 12,5mg, Натриев нишестен гликолат 7,5mg, Ди-калциев фосфат хидрат 35mg, Хидратен магнезиев силикат 3mg, Магнезиев стеарат  3mg.


ПРИЛОЖЕНИЕ:
• Комплекс от активни катехини и индоли подпомагащи нормалното хормонално състояние на женската полова система
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 4 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 120 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАН БЛИСТЕР

СЪСТАВКИТЕ Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ МОГАТ ДА БЛАГОПРИЯТСТВАТ ПРИ СЛЕДНИТЕ СЪСТОЯНИЯ:

 Маточни фиброми;Състояния, свързани с инфекция на човешки папиломен вирус;цервикална интраепителна неоплазия;вулварна интраепителна неоплазия; повтарящи се дихателни папиломатози;системен лупус еритематозус

ОТЧЕТЕНИ СВОЙСТВА НА СЪСТАВКИТЕ:

Маточните фиброми се изчислява, че присъстват при 20-40% от жените в репродуктивна възраст, което показва, че те са най-честите гинекологични новообразувания в таза. Терминът "фиброма" е наистина погрешно название, защото този тумор се състои до голяма степен по-скоро от гладка мускулатура, отколкото от фиброзна тъкан, и по този начин по-подходящо наречен "leiomyoma." Лейомиомите обикновено са асимптоматични и доброкачествени. Жените от африкански произход е 3-9 пъти по-вероятно да имат тези тумори. Те не могат да бъдат идентифицирани преди пубертета и обикновено растат само през репродуктивните години, понякога достигайки значителни пропорции, които може да доведат до симптоми на повишено налягане на таовите структури. Допълнителни симптоми могат да включват анормално ендометриално кървене, безплодие и спонтанен аборт. Фиброми, когато присъстват, обикновено са множество и може да достигнат огромни размери, с тегло около 100 паунда. Злокачествената трансформация е рядко явление, наброява по-малко от 5% от туморите; обаче, прекомерното кървене е често срещано и често води до хистеректомия, когато има тежка загуба на кръв.

Причината за фиброиди на матката е неизвестна, но изследвания показват, че естрогенните рецептори се намират в по-високи концентрации, отколкото околния миометриум. Естрогенната терапия също е известно, че причинява внезапно увеличаване на техния размер. Обратно, ниските нива на естроген, като такива се наблюдават при менопаузата, често ще доведат до тяхното изчезване. Въпреки че няма окончателно доказателства, че естрогенът предизвиква лейомиоми, този хормон със сигурност е замесен в растежа на фиброма, и тази информация дава обосновка за ефективно лечение.

КЛАСИФИКАЦИЯ НА ФИБРОИДИТЕ

Лейомиомите обикновено са многожество, дискретни и сферични, с ясно разграничаване от околните тъкани. Те се състоят от различни суми на гладките мускули и фиброзна съединителна тъкан.

Миомите произхождат от миометриума, мускулната част на матката, и са класифицирани според анатомичното си място.

Субсерозните фиброми се намират от външната страна на матката и обикновено педункулирани, което означава, че са прикрепени чрез стъбловидна проекция. Интрамуралните фиброми растат в стената на матката, придавайки на матката променлива форма. Накрая, субмукозните лейомиоми се намират точно под ендометриума и могат да се издуят в лумена, или кухината на матката, в процеса на растежа. Понякога, субмукозен тумор ще стане педункулиран и ще излезе частично през шийката на матката, за да създаде "педункулирана вагинална фиброма".

Около 35-50% от жените с фиброми ще изпитват симптоми, които съответстват на размера и местоположението. Въпреки това, дори много големи маси може да не предизвикат никакви оплаквания, докато малка фиброма на "грешното" място може да бъде омаломощаваща.

1. Безплодие: Около 2-10% от пациентките с фиброми ще изпитат неспособност да заченат. Причината за безплодие, се смята, че е ненормална подвижност на тръбите или матката, намеса с движението на сперматозоидите, или анормално кръвотечение.

2. Ефекти на налягане: В зависимост от тяхното местоположение, лейомиомите могат да компресират или да възпрепятстват няколко структури. Най-често срещаните оплаквания са нужда от уриниране и повишена честота, поради натиск върху пикочния мехур. С много големи тумори, пациентките могат да получат запек и оток на долните крайници вследствие на задръстванията на тазовите вени.

3. Анормално кървене от ендометриума: анормалното маточно кървене е най-честият симптом, свързан с фиброми и е налице при около 30% от пациентите. Жените, страдащи от фиброми ще имат характерно тежко, продължително менструално кървене (менорагия). Предменструалното зацапване е често срещана, както е светло течението след менструация. Освен това, някои жени ще имат различна степен на метрорагия (междуменструално кървене). При тежки случаи, тези аномалии в менструалния цикъл може да доведат до хронична загуба на кръв с желязо-дефицитна анемия или дори хиповолемия. Тези състояния могат да бъдат животозастрашаващи и изискват агресивна медицинска намеса, ако не се контролират.
4. Болки: Болката не е типичен симптом, приписван на леймиомата. Когато тя се появи, тя обикновено се дължи на дегенерация в рамките на тумора след оклузия на кръвообращението, инфекции, или усукване на педункулирана фиброма. Понякога, туморът ще компресира нервите към костите на таза и ще доведе до излъчване на болка.

ИНДОЛ-3-КАРБИНОЛ (I3C)

Индол-3-карбинолът (I3C) е съединение, открито във високи концентрации в зеленчуци от семейство Brassica, включително броколи, карфиол, брюкселско зеле и зеле. Като хранителна добавка, I3C е обект на внимание през последните години, като един обещаващ превантивен и агент на лечение за рак на гърдата и други видове рак, и може да има благотворен ефект при управление на вируса на херпес симплекс (HSV) и човешки папилома вирус (HPV).

Метаболизъм и Бионаличност

Редица често консумирани кръстоцветни зеленчуци, включително броколи, брюкселско зеле и зеле, са добри източници на глюкобрасицин – глюкозинолат предшественика на I3C. Мирозиназата – ензим, който катализира хидролизата на глюкозинолати, е физически отделен от глюкозинолатите в непокътнати растителни клетки. Когато растителните клетки са повредени, тъй както, когато кръстоцветни зеленчуци са нарязани или се дъвчат, взаимодействието на мирозиназата и глюкобрасицина води до формирането на I3C. В киселата среда на стомаха, I3C молекулите могат да се комбинират една с друга, за да образуват сложна смес от биологично активни съединения, известни като продукти на кондензация на киселина. Въпреки, че са били идентифицирани многобройни продукти на киселинната кондензация на I3C, някои от най-известните включват димер 3,3 '-дииндолилметан (DIM) и цикличен тример (CT). Биологичните свойства на отделни продукти на киселината кондензация се различават от тези на I3C и са отговорни за биологичните ефекти, присъщи за I3C. Когато се деактивира растителната мирозиназа (напр. чрез варене), глюкозинолат хидролизата все още се среща в по-малка степен, поради действието на мирозиназата на човешките чревни бактерии. Така, когато кръстоцветни зеленчуци са сготвени по начин, който инактивира мирозиназата, хидролизата на глюкобрасицин от чревните бактерии все още настъпва в някои I3C формации. Въпреки това, продукти на киселинна кондензация е по-малко вероятно да се образуват в по-алкална среда на червата.

БИОЛОГИЧНИ ДЕЙНОСТИ

Ефекти върху ензимите на биотрансформация, участващи в канцерогенния метаболизъм. Ензимите на биотрансформация играят основна роля в метаболизма и елиминирането на много биологично активни съединения, включително стероидни хормони, канцерогени, токсини и наркотици. Като цяло, ензимите на биотрансформация от фаза I, включително семейство цитохроми Р450 (CYP), катализират реакции, които повишават реактивността на хидрофобните (мастно-разтворими) съединения, което ги подготвя за реакции, катализирани от ензими на биотрансформация фаза II. Реакциите, катализирани от ензими от фаза II увеличават разтворимостта във вода и насърчават премахването на тези съединения.

Продуктите на киселина кондензация на I3C, особено DIM и индол [3,2-B] карбазол (ИКЗ), може да се свързват с протеини в цитоплазмата на клетките, наречени арил – въглеводороден рецептор (АВР). Свързването позволява на АВР да влезе в ядрото, където образува комплекс с Ahr ядрен транслокаторен (Arnt) протеин. Този Ahr/Arnt комплекс се свързва със специфични ДНК последователности на гените, известни като ксенобиотични измерителни елементи (XRE) и подобрява тяхната транскрипция. Гените за множество CYP ензими и няколко ензими от фаза II е известно, че съдържат XRE. По този начин, устният прием на I3C води до образуването на продукти на киселинна кондензация, които могат да увеличат активността на определени ензими от фаза I и фаза II. Увеличаването на активността на ензимите на биотрансформация по принцип се счита благоприятен ефект, защото елиминирането на потенциалните канцерогени или токсини е засилено. Въпреки това, съществува потенциал за поява на нежелани реакции, защото някои проканцерогени изискват ензими на биотрансформация от фаза I, за да станат активни канцерогени.

Промени в Естрогенната активност и метаболизма

Ендогенните естрогени, включително 17beta-естрадиол, оказват естрогенни ефекти чрез свързване с е</

Напиши коментар
Име:


Коментар: Забележка: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лошо            Отлично

Напиши кода от картинката:

МИОМИН
Натисни за голям размер