Марки
 
Количка
0 артикула
 
Избрани продукти
 

Полисорб

Полисорб
Натисни за голям размер
Цена: 36.50лв
Наличност: 3834
Опаковка: Буркан 25гр прахообразна форма
Марка: АО ПОЛИСОРБ-РУСИЯ
Среден рейтинг: Няма гласове

AO POLISORB ® POLISORB  | ПОЛИСОРБ 

 

ПРЕВАНТИВНО - ТЕРАПЕВТИЧНО ДЕЙСТВИЕ - МЕДИЦИНСКИ ПРОДУКТ - ЗАКУПУВА СЕ ОТ АПТЕКИ И ДРОГЕРИИ

СЪСТАВ: KОЛОИДЕН СИЛИЦИЕВ ДВУОКИС

КОЛИЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ: Kолоиден силициев двуокис-100%(високо дисперсиран)

Активната съставка в Полисорб е минерално вещество, което действа чисто физически, без да засяга естествените процеси на тялото. Тъй като има много високо повърхностно напрежение, той е способен да свързва големи количества вредни вещества към себе си.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Полисорб се използва за лечение на:

- диария от всякакъв произход (остри чревни инфекции, хранителна интоксикация) при възрастни и деца;

- хранителни и лекарствени алергични реакции (облекчаване на симптомите в стомашно-чревния тракт и дермата) при възрастни и деца;

- облекчаване на симптомите на безглутенова диета (диария, гадене и повръщане, дерматит) при възрастни и деца;

- гадене, повръщане, диспепсия, хранителното отравяне и бактериалното хранително отравяне при деца и възрастни;

- инфекции чрез изчистване на организма от вредни ендогенни и екзогенни вещества при възрастни и деца.

Какво представлява Полисорб и за какво се използва?

Полисорб е неорганичен, неселективен, полифункционален ентеросорбент на базата на силно диспергиран (разпрашен) силициев диоксид (химична формула SiO2), предназначен за перорален прием като водна суспензия , с размери на частиците до 0,09 mm и висок адсорбционен капацитет от 300 mg/g. Поради това Полисорб има отлични характеристики за свързване и детоксикация.(Маркелов и др. 20081). В стомашно-чревния тракт Полисорб може да се свърже с вещества с високо молекулно тегло. 

Полисорб има антиоксидантни свойства, т.е. забавя процесите на стареене и блокира агресивното действие на свободните радикали. Току-що приготвената водна суспензия е най-ефективна.

Полисорб има високи адаптивни качества. Това е способността на Полисорб да помага на организма да се адаптира към неблагоприятните външни фактори.

Предлагаме уникалния продукт Полисорб, разработен от водещи специалисти в областта на медицината.

Защо Полисорб?

 Безопасност Ефикасност Бързина

 

Механизмът на действие :

1, Вредните вещества, като алергени, токсини и всякакви патогенни бактерии провокират развитието на заболявания и общото влошаване на здравето;

2, Полисорб, полепва върху повърхността на вредните бактерии в червата и ги отстранява от тялото;

3, Полисорб адсорбира токсини и алергени с различни размери, което прави възможно еднакво ефективно лечение на отравяне и алергии от различни причини; 

4, Полисорб елиминира само вредните вещества, като запазва полезните микроелементи, когато се приема в продължение до 14 дни.

 

Начин на приложение:

Полисорб трябва да се разбърка във вода и след това да се изпие. Само препоръчаното количество прах трябва да се добавя към водата при непрекъснато разбъркване, за да се получи суспензия с неутрален вкус и лесна за пиене. Суспензията трябва винаги да е прясно приготвена и да се приема 1 час преди или след хранене (при едновременно приемане на лекарства: 2 часа преди или след приема на другото лекарство). Приготвената суспензия трябва да се приеме в рамките на 24 часа. 

При лечение на диария, гадене и повръщане, лечение на отравяне, интоксикации от всякакъв генезис: Продължителността на употреба зависи от етиологията и тежестта на заболяването. За лечение на остра диария се препоръчва терапията с Полисорб да започне през първите 24 часа след началото на диарията. Редовно лечението с Полисорб се използва в комбинация с други методи на лечение, по-специално заедно с орални рехидратиращи разтвори (ORS). Очаква се продължителност на лечението да е от 3 до 5 дни. През първия ден Полисорб трябва да се приема 5 пъти дневно на всеки час. През следващите дни трябва да се приема 3-4 пъти дневно, разпределено в продължение на един ден до облекчаване на симптомите.В зависимост от персистирането на диарията, продължителността на лечението може да бъде удължена.

При лечение на алергии: Полисорб трябва да се приема 3 пъти дневно в продължение на 10-14 дни. В случай на хранителна алергия Полисорб трябва да се приема непосредствено преди хранене.

Препоръчителна доза:

Телесно тегло

Единична доза*

Количество вода за единична доза

Препоръчителна дневна доза*

11 to 20 kg

1 g

50 ml

3 g

21 to 30 kg

1.5 g

70 ml

4.5 g

31 to 40 kg

2 g

100 ml

6 g

41 to 60 kg

3 g

100 ml

9 g

61 to 80 kg

4 g

150 ml

12 g

> 80 kg

5 g

150 ml

15 g

 

* 1 g Полисорб се равнява на 2 препълнени чаени лъжички (1 чаена лъжичка се равнява на 0,5 g Полисорб).

 

 

Допълнителна информация за дозировката:

Възрастни: Средна препоръчителна дневна доза: 0,1 до 0,2 g на 1 kg телесно тегло.

Максимална дневна доза: 0,33 g на 1 kg телесно тегло.

Не възникват опасения за безопасността и не е необходимо коригиране на дозата при пациенти в напреднала възраст и съответно при пациенти с бъбречно и с чернодробно увреждане. Продуктът може да се използва от бременни жени, както и от кърмещи майки.

Странични ефекти:

Възможни са нежелани реакции, но те не се наблюдават при всеки пациент:

Редки: запек, алергични реакции

Противопоказания:

Не използвайте Полисорб, ако страдате от:

-кървене от стомаха или чревна язва;

-кървене на стомашно-чревния тракт;

-чревна парализа;

-свръхчувствителност към силициев диоксид.

Bзаимодействия с други лекарства:

Поради адсорбционния капацитет на колоиден силициев диоксид, едновременното приложение на други лекарства заедно с Полисорб може да доведе до намалена абсорбция, което води до намалена терапевтична ефикасност. Не приемайте други лекарства едновременно с Полисорб. За да се предотвратят тези ситуации с намалена абсорбция,уверете се, че са минали поне 2 часа между приема на Полисорб и други лекарства. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт дали предписаните лекарства взаимодействат с Полисорб.

Как трябва да се съхранява Полисорб?

Съхранявайте Полисорб между 2 °C и 30 °C.

Полисорб трябва да се съхранява на място, защитено от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. Отвореният контейнер трябва да се съхранява плътно затворен и защитен от влага. 

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ НА АДРЕС: http://elitefoods.eu/index.php?route=product/product&path=61&product_id=101

Напиши коментар
Име:


Коментар: Забележка: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лошо            Отлично

Напиши кода от картинката:

Полисорб
Натисни за голям размер