Марки
 
Количка
0 артикула
 
Избрани продукти
 

ВИТАМИНИ

 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ТЕРАПЕВТИЧНА И ПРОФИЛАКТИЧНА УПОТРЕБА БОГАТИ НА ВИТАМИНИ

ВИТАМИНИТЕ СА ОРГАНИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ С РАЗНООБРАЗНА ХИМИЧНА ПРИРОДА. МНОГО МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ СЕ СИНТЕЗИРАТ В ОРГАНИЗМА, А ПОВЕЧЕТО СЕ НАБВЯТ С ХРАНАТА. НУЖДАТА НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ОТ ТЯХ СЕ ПОКРИВА СЪС СЪВСЕМ МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА, НО ПОСТОЯННОТО ИМ ПОСТЪПВАНЕ В КРЪВНИЯ ТОК Е БЕЗУСЛОВНО НЕОБХОДИМО ЗА НОРМАЛНОТО ПРОТИЧАНЕ НА МНОГО БИОХИМИЧНИ ПРОЦЕСИ И ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА НОРМАЛНИ ФИЗИОЛОГИЧНИ РАЗХОДИ В ТЪКАНИТЕ И ОРГАНИТЕ. ЛИПСАТА ИМ ВОДИ ДО ЯСНО ИЗРАЗЕНИ ПАТОЛОГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ НА ОРГАНИЗМА, КАТО НАРУШАВАНЕ НА ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА, УВРЕЖДАНЕ НА ФУНКЦИИТЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА И ДРУГИ РАЗТРОЙСТВА. ВСИЧКИ ТЕ СЕ ОЗНАЧАВАТ КАТО АВИТАМИНОЗИ.

УСТАНОВЕНО Е, ЧЕ БИОЛОГИЧНАТА АКТИВНОСТ НА ПОВЕЧЕТО ВИТАМИНИ СЕ ДЪЛЖИ НА УЧАСТИЕТО ИМ КАТО КОФЕРМЕНТИ В ЕНЗИМНИТЕ СИСТЕМИ, КОИТО КАТАЛИЗИРАТ ОБМЕННИТЕ ПРОЦЕСИ В ОРГАНИЗМА. СПОРЕД РАЗТВОРИМОСТТА ИМ ВЪВ ВОДА И МАСЛА ВИТАМИНИТЕ БИВАТ СЪОТВЕТНО ВОДОРАЗТВОРИМИ И МАСТНОРАЗТВОРИМИ. НЯКОИ ВИТАМИНИ СЕ ДОСТАВЯТ С ХРАНАТА ПОД ФОРМА НА ПРОВИТАМИНИ, КОИТО В ОРГАНИЗМА СЕ РАЗГРАЖДАТ ДО НЕОБХОДИМИТЕ ВИТАМИНИ. ПРОДУКТИТЕ ОТ РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД СЪДЪРЖАТ ПОВЕЧЕТО ОТ НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ЧОВЕКА ВИТАМИНИ.

НЯКОИ РАСТЕНИЯ СА ТАКА БОГАТИ НА ЕДНИ ИЛИ ДРУГИ ВИТАМИНИ, ЧЕ МОГАТ ДА СЛУЖАТ НЕ САМО КАТО СРЕДСТВО ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ХИПО- И АВИТАМИНОЗИТЕ, НО СЕ ИЗПОЛЗВАТ И ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ЕТО ЗАЩО ФИТОТЕРАПЕВТИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ РЕДОВНАТА  УПОТРЕБАТА НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ.

ПРЕДЛАГАМЕ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ПРОДУКТИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ АО ''ПОЛИСОРБ'', P.W.M. ''GAMA'' И "COMPLETE PHARMA" ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ТЕРАПЕВТИЧНА УПОТРЕБА ПРИ ХИПО-,АВИТАМИНОЗИ И ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

ПРИЛОЖЕНИЕ: АНТИОКСИДАНТНИ КОМПЛЕКСИ ОТ ВИТАМИНИ A-C-EЗА ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА, МУЛТИВИТАМИННИ КОМПЛЕКСИ ЗА ЕЖЕНЕВНА УПОТРЕБА, МУЛТИВИТАМИННИ КОМПЛЕКСИ С МИКРОЕЛЕМЕНТИ CA, FE, CU, ZN,MG,SE

Няма продукти в тази категория.